ORDER CUCKOO ONLINE

Name:
No IC
Email Address:
Alamat Pemasangan
No Telefon
No Telefon 2
Model
Bayaran CREDIT CARD / DEBIT CARD
DIRECT DEBIT
Nama Pasangan /ibu bapa
No Telefon pasangan/ ibu bapa

This HTML form was created by Freedback.

Thursday, July 5, 2012

Bersalin Anak ketiga

Assalamualaikum...selamat menyambut ramadhan dan selamat berpuasa buat pembaca dan blogger-blogger... Saya doakan agar kita semua dapat menjalani ibadah puasa dengan baik, dikurniakan kesihatan yang baik dan semoga kita dipertemukan dengan malam Lailatul Qadar. Amin.
Sudah lama saya tak berupdate blog ni...untuk pengetahuan semua, 3/7/2012 Alhamdulillah saya telah selamat melahirkan anak ketiga kami yang diberi nama Alya Safiyya...Berat baby 3.7kg,semangat kan....saya bersalin secara pembedahan atau LSCS.Pembedahan dilakukan oleh Doktor pilihan kami iaitu Doktor anuar husainy di INS Specialist cetre sdn bhd...:)
Setelah bayi dikeluarkan dari perut saya,kedengaran Doktor anuar azan,ni pertama kali saya bersalin dengan doktor anuar,betullah orang kata doktor anuar sangat teliti, dan sangat islamic ketika menyambut kelahiran bayi dan yang penting jahitannya kemas. 

 Macam doktor pula suami saya hihihi:)


Masa ni dah selesai pembedahan...mulut pun pucat...masa ni terketar2 sangat,jururawat cakap itu kesan ubat bius....:)


Arman dengan Auni memang suka makan nasi hospital,hospital sini sediakan makanan ibu pantang bubur nasi ,sayur sawi dengan ikan kering talang,buah sunkish dengan air mineral...itu saja...tapi laju jer anak2 ni makan:) 
Makanan suplemen tambahan saya makan ubat salindah dan gamagen gamat healin....habiskan gamogen baru saya start supplemen salindah...:) Ubat hospital memang wajib saya makan...Takut gak first time pantang czer ni...apa doktor cakap semua saya buat,mandi pun mcam biasa bagi kena air...Alhamdulillah seminggu luka dah kering,2 minggu dah bercamtum rapi...8/8 ni ada temujanji sekali lagi dengan doktor anuar...:)
Sekarang dah genap umur alya 21 hari dan maknanya saya pun dah 21 hari berpantang....pantang saya makan nasi sesenduk,sayur sawi rebus dengan lada hitam....halia goreng,sup ayam kdang dengan ikan ering gelama atau talang,air suam dan buah sunkish...petg dan pagi air milo dan roti kosong... saja,hari2 macam tula:) Harini dah mula tungku dan barut...tungku yang saya guna jenis tungku herba sebab ringan dan kurang tekanan kat perut,bengkung pakai jenis lekat saja....
TIMBANG BERAT dah turun 14 kg tau....:)

2 comments:

  1. salam..tahniah dah dapat baby ketiga..nak tanya berapa kos caesarean di Ins specialist dengan dr annur ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf lambat reply.. Kongsimakan ceaser Rm3800 lebih kurang.. Bilik ramai

      Delete