ORDER CUCKOO ONLINE

Name:
No IC
Email Address:
Alamat Pemasangan
No Telefon
No Telefon 2
Model
Bayaran CREDIT CARD / DEBIT CARD
DIRECT DEBIT
Nama Pasangan /ibu bapa
No Telefon pasangan/ ibu bapa

This HTML form was created by Freedback.

Tuesday, November 27, 2012

DURIAN CREPE

Assalamualaikum semua...sekarang tgh hot Durian crepe..saya juga tidak ketinggalan..Dalam mencuba banyak resepi, kini saya selesa dengan 1 resepi i...memang best.Untuk pengetahuan semua saya juga menjual TEPUNG SEGERA DURIAN CREPE ...dan dah mencuba memang sedap juga senang hanya tambah air dan telur sahaja tak payah sukat2 berapa gram berapa gram 500g RM12.00 saja boleh dapat 30 kepig crepe yang cantik....
Untuk tempahan Durian crepe yang siap dimakan saya juga akan sediakan tapi saya buat resepi asal 5 jenis tepung yang tersangat sedap...
Sekarang ramai pulak yang repeat order durian crepe, saya pelbagai kan versi perisa ada blueberry,kiwi,mango,coklat,jagung,strawberry dan inti Durian yang memikat...:)

 Yang siap dah macam ni RM10 6 pcs dalam 1 box

Meh tengok antara resepi yang best untuk dicuba...:)


DURIAN CREPE
RESEPI ASAL : EYNA HANEYNA
BAHAN BAHAN

20 gm tepung gandum
20 gm tepung ubi
10 gm tepung jagung
10 gm tepung kastard
1 biji telur
1 sudu kecil minyak masak
1 sudu besar gula halus
40 ml susu cair
150 ml air
kaler kuning ~ nak lebih kuning kaler lemon yellow
perisa durian ~ pilihan

CARA CARA

Masukkan kesemua bahan dalam mangkuk ,  sebatikan dan tapis
Kalau adunan pekat boleh tambah sedikit air
Ambil sesenduk kecil dan tuang ke dalam kuali non stick ( tak melekat ) dan layangkan kuali agar ianye menebar dengan tipis. Buat crepe setipis yang boleh ye.
Masak menggunakan api yang kecil
Masak hingge crepe mengering dan tak perlu di terbalikkan.

FILLING
200 gm non dairy whipping cream ~ putar hingge kental\
Isi durian secukupnye.

Tuesday, November 20, 2012

Menu Auni

Menu istimewa Auni kali ini.



TAdaaaaaaaa......


Saturday, November 10, 2012

Tahniah

Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah Arman cemerlang lagi pada ujian Akhir tahun ...Arman mewakili Pasti perlu membuat ujian peringkat kawasan Alor setar..
Arman mendapat tempat Pertama dalam ujian peringkat kawasan Alor setar.. Arman terpilih mewakili peringkat kawasan alor setar untuk membuat ujian sekali lagi diperingkat Negeri..
Arman tidak mendapat tempat untuk ujian peringkat Negeri tapi ibu dengan abi tetap bersyukur sangat Arman dapat membuktikan yang Arman sememangnya boleh buat, walaupun setiap kali ujian mesti menangis hehehehe...:)