ORDER CUCKOO ONLINE

Name:
No IC
Email Address:
Alamat Pemasangan
No Telefon
No Telefon 2
Model
Bayaran CREDIT CARD / DEBIT CARD
DIRECT DEBIT
Nama Pasangan /ibu bapa
No Telefon pasangan/ ibu bapa

This HTML form was created by Freedback.

Tuesday, October 16, 2012

Besday Arman dan Auni

Salam semua sihat ke??
Mesti sihat kan... 3/9 lepas harijadi auni tapi kami tak celebrate sebab auni tak sihat masa tu demam dan muntah kesian pulak tengok dia..
Harini harijadi Arman kebetulan pulak arman tengah periksa hujung tahun untuk umur 5 tahun...Sambutan hariadi buat kat rumah, untuk kengkawan bagi hadiah jer...
Oleh kerana kak ni rajin ehem...ehemmm..
Kak buatkan diaorang kek sorang satu...Satu adunan bahagi 2...letak lah icing image ni resepi ni sedap dapat kat myresepi, kepunyaan hana tak silap kak...



KEK COKLAT MOIST
Bahan-bahan ( size loyang 18cm )
• 1 cawan tepung gandum

• 1/4 cwn serbuk koko van houten
• 1 sudu kecil baking powder
• 1 kotak susu coklat (250ml)
• 2 biji telur (size M)
• 1 cawan gula halus
• 1/2 cawan butter
• 3 sudu besar susu pekat
• 1/4 cawan minyak masak n esen vanila
• TOPPING
• 3-5 sudu besar susu pekat
• 1/4 cawan serbuk koko van houten
• 2 sudu besar butter
• 2 sudu besar susu segar
Cara-cara
1. Pukul telur,gula dan butter sampai kembang.Kemudian titiskan esen vanila. n pukul lg.
2. Ayak tepung,serbuk koko dan baking powder.
3. Masukkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan telur.Kaup balikkan.
4. Masukkan susu kotak,susu pekat,minyak dan gaul sebati.
5. Masukkan dlm loyang yg telah dilengser minyak/marjerin. Tutup dengan aluminium foil..Then kukus 45min...Dah masak sejukkan.
6. Utk topping...campurkan semua bhn dan masak secara double boiler. Then bleh la curahkan kat atas kek yg dh sejuk td.. Hiaslah apa suka...Pastu simpan dlm peti sejuk beberapa jam sebelum dipotong. Taraa...dh siap...bleh la makan....

PILIHAN Untuk topping:

1) guna serbuk koko (kak guna yang i sebab serbuk koko ada lebih hehehehe...)
*2 sudu marjerin
*3 sudu besar susu cair @ air panas
*1/2 cwn serbuk koko
*4 sudu besar susu pekat

2) Guna coklat masakan:
~ 300 gram dark coklat/coklat masakan
~ 150 ml whipping cream
~ 1 sudu besar butter

No comments:

Post a Comment