ORDER CUCKOO ONLINE

Name:
No IC
Email Address:
Alamat Pemasangan
No Telefon
No Telefon 2
Model
Bayaran CREDIT CARD / DEBIT CARD
DIRECT DEBIT
Nama Pasangan /ibu bapa
No Telefon pasangan/ ibu bapa

This HTML form was created by Freedback.

Friday, October 21, 2011

Tutorial Membuat Blog Dengan Blogger



Assalamualaikum semua...:)
Nampak tak gambar kat atas tu...ada request yang diambil dalam Facebook Perniagaan Online Saya Saliza House
Sebenarnya ramai yang buat tutorial tentang membuat blog ni...Blog ni boleh buat melalui Blogger atau Wordpress..Dua2 ni memang popular
Dan yang paling popular adalah blogger(blogspot)...kenapa...blogger ni kepunyaan Google, jadi dari google kita buat macam-macam..nak buat email.....gmail
Ada Free Web Browser lagi iaitu Google Chrome

Sebelum ni ramai yang complain tentang google chrome ni lambat tapi sekarang mereka dah baiki kelemahan tu...dan saya dah guna dan rasa cepat...ni gara2 toolbars babylon yang ada kat mozilla firefox ku huhuhuhu...:(

Blogger ni kalau dah buat blog dia akan keluar macam ni http://(nama blog anda).blogspot.com
Ha...ada blogspot tu memang tak boleh buang sebab kita menumpang huhuhuhu..sama juga dengan wordpress..kat blogspot tu akan tulis wordpress yer,jika kita buat blog melalui wordpress:)
Takpa jangan risau tak mengganggu pun...

Oklah lah Ramai yang sedia maklum Blogger ni telah berubah wajah baru jadi didalam video tutorial ni mereka menggunakan wajah blogger yang lama....jangan risau ni saya ada sertakan gambar wajah baru dan lama blogger hanya klik pada anak panah merah tu yer:)


Wajah Baru


Wajah Lama



Dibawah ni adalah video tutorial untuk membuat blog menggunakan blogger...lebih elok kalau buka email dari google sendiri iaitu gmail....sebelum ni memang boleh,sekarang tak tahu lah pulak sebab saya ada terbaca dalam satu blog yang mengatakan email selain gmail tak diterima dah untuk log in blogger ni..jadi ramai yang bertukar domain sendiri.


No comments:

Post a Comment